AKTUELNO

Republički hidrometorološki zavod upozorio je da se danas na jugozapadu i jugu Srbije očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju obilne padavine, više od 20 milimetara kiše za kratko vreme.

Danas se očekuje oblačno, toplo i sparno vreme, a na severu će biti suvo sa dužim sunčanim periodima.

U ostalim krajevima mogući su kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren istočni i severoistočni vetar.Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 20, a najviša dnevna od 27 do 31 stepena.

U Beogradu će sutra biti oblačno, toplo i sparno sa dužim periodima sunčanog vremena. Posle podne i uveče moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Za vikend će biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim krajevima. Nakon toga će biti pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza za petak

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora.

#Vremnska prognoza