AKTUELNO

Dečak koji je prevremeno rođen sa samo 920 grama, a kome je majka odmah posle porođaja u KC Niš umrla od posledica korona virusa, dobio je ime Aleksandar.

Beba je stabilno i još se nalazi u inkubatoru i pod stalnim je nadzorom lekara, piše "Informer".

Njegov tata Branislav Ivanović kaže da se svaki dan moli da mu se sin oporavi i dođe kući. Kako kaže, to mu je jedina uspomena na pokojnu suprugu Brankicu.

- Svakog dana idem u Klinički centar da saznam kako mi je sin. Sada je samo važno da on ojača. Ne smem da ga vidim zbog epidemije. On leži na intenzivnoj nezi i zaista bi bilo opasno da dođe do bilo kakvog kontakta, do, ne daj bože, infekcije ili bolesti. Izdržaću, biću strpljiv, on mi je sve što imam. Čekam dan da izađe iz bolnice, da zajedno odemo kući - kaže Ivanović.

Iz dana u dan, dodaje, vidi se neki pomak, ali je još rano za prognoze. Ipak, najvažnije je da nema pogoršanja.

- Kažu da ide nabolje i da je borac. Svi lekari su uz njega, svi čine sve što je do njih. Još je u inkubatoru, jer je rođen na početku sedmog meseca i imao je svega 920 grama, ali sada lepo napreduje - kaže sagovornik.

Kum je, kaže, izabrao ime za malog borca.

Doctors: The baby is stable, the fight lasts

Mali Aleksandar, who is only 12 days old, is still in the incubator at the KC Nis in the children's clinic in intensive care. According to doctors, his condition is stable. - The fight is still going on. We hope for the best outcome. He is stable and it is important that there is no deterioration. He is under the constant supervision of doctors headed by neonatologists. We have a fight ahead of us, but we all support him because he is a brave and great fighter - they say in KC Nis.

- Moj i Brankičin sin se zove Aleksandar. Ime mi se baš dopalo, a verujem da bi se svidelo i njegovoj mami. Teško je sve ovo. Ona mi mnogo nedostaje i mnogo me sve boli. Voleli smo se najviše na svetu i bili smo srećni, puni planova. Ali opet, moram da budem jak i da budem uz svog sina - poručuje neutešni Ivanović.

#Beba

#koronavrus