AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su danas 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Zahvalivši se premijerki Brnabić na poseti, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je, nakon obilaska izlagača, da dolazak kompanija iz više od 60 zemalja najbolje govori o samom značaju Međunarodnog poljoprivrednog sajma i stanju u oblasti poljoprivrede u našoj zemlji.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Pokrajinska vlada zajedno sa republičkom čini napore da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju i da se koordiniše proces koji dovodi do velikog interesovanja kompanija za ovom sajamskom manifestacijom - rekao je Mirović i dodao da će rezultat toga biti dodatni impuls ekonomskom rastu i razvoju, koji je, kako je naveo, u Srbiji već prisutan.

On je dodao da Pokrajinska vlada zajedno sa ministarstvom poljoprivrede radi na definisanju razvojnih mera i realizovanju projekata u oblasti navodnjavanja.

Foto: Vojvodina

- Imamo elemente koji nam ukazuju na optimizam u ovoj oblasti, stoga trend rasta i proces razvoja ne sme da stane - kazao je predsednik Mirović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tom prilikom je rekla da su se Vojvodina i Srbija pozicionirale kao jedan od centara evropske poljoprivrede, čemu je, kako je navela, značajno doprineo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Pročitajte još: Vesić dočekao učesnike Trke mira ‘Peace run’

#Ana Brnabić

#Igor Mirović

#Poljoprivreda

#sajam

'