AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas, u Puli, sa istarskim županom Valterom Flegom, sa kojim je razgovarao o osnaživanju i produbljivanju saradnje između AP Vojvodine i te hrvatske regije.

Sagovornici su se saglasili da AP Vojvodina i Istra godinama neguju prijateljske odnose, te istakli da je značajno podsticati nove programe saradnje koji bi doveli do realizacije zajedničkih projekata u brojnim oblastima.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Ideja nam je da unapredimo višegodišnje prijateljstvo, da proširimo saradnju na polju kulture i turizma, kao i da uspostavimo kontakte u drugim oblastima od zajedničkog interesa - izjavio je Mirović.

Na sastanku je ocenjeno da su obe regije zainteresovane za formiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji bi bio plasiran i na trećim tržištima.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović danas je u Puli održao sastanak i sa predstavnicima Srba u Istri, na kojem je bilo reči o podršci obrazovnim i kulturnim institucijama Srba u tom delu Hrvatske, sa posebnim akcentom na Srpski kulturni centar u Puli.

- Pokrajinska vlada će se truditi da, kroz svoje mehanizme i saradnju sa istarskim institucijama, nastavi da pruža podršku Srbima u Istri, a sve u cilju očuvanja srpskog jezika i kulture - kazao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Tokom radne posete, Mirović prisustvovao je i otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Istri“, koja se održava u Puli 15. i 16. juna, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine.

U delegaciji Pokrajinske vlade, koja boravi u radnoj poseti Istri, su i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i generalni konzul Republike Srbije u Hrvatskoj Goran Petrović.

#Igor Mirović

#Istra

#Sastanak

'