AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su danas 17. Međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2018" u Bijeljini.

Pokrajinska vlada posvećena je Sporazumu koji ima sa Vladom Republike Srpske, a koji je deo ukupnih odnosa koji imaju Republika Srbija i Republika Srpska, izjavio je ovom prilikom Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

On je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz AP Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

- Cilj Pokrajinske vlade je održati i unaprediti kontakte između privrednika - istakao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović izjavio je i da Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srpske moraju intenzivnije da rade na infrastrukturnom povezivanju, istakavši da je izgradnja autoputa od Novog Sada preko Rume do Bijeljine jedan od prioriteta.

- Zbog zajedničke budućnosti na ovom značajnom projektu moramo da radimo zajedno, jer će izgradnjom autoputa biti mnogo više kompanija i privrednika iz Srbije u Semberiji - naveo je Mirović i dodao da su Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije završile projektnu dokumentaciju za deonicu od Novog Sada do Šapca.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Zahvalivši se Miroviću na podršci, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je sajam u Bijeljini prilika da se povežu privrednici i poljoprivrednici, ali i da se uspostavi intenzivnija saradnja između lokalnih samouprava, institucija i udruženja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

- Vlada Republike Srpske, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije dobro sarađuju i prisustvo Mirovića to potvrđuje. Zajedno radimo na svim poljima kako bi se privredno i infrastrukturno što bolje povezali - izjavila je Cvijanovićeva.

#Bijeljina

#Igor Mirović

#sajam

#Željka Cvijanović

'