AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Savezne Republike Nemačke Tomasom Šibom, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina.

- Danas smo rezimirali dosadašnju saradnju Pokrajinske vlade i nemačkih pokrajina, ali i trasirali put za buduću saradnju i intenziviranje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Želimo da održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo - rekao je Mirović.

On je ocenio da je poslednjih godina znatno unapređena saradnja sa nemačkim saveznim pokrajinama, a posebno sa pokrajinom Baden Virtemberg, te da je važno u narednom periodu obnoviti, proširiti i unaprediti sporazum AP Vojvodine sa distriktom Štutgart.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Podsetivši da u Vojvodini posluje 50 nemačkih kompanija, Mirović rekao je da je značajno održati nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini.

- Pokrajinska vlada će nastaviti da kroz promociju potencijala AP Vojvodine, kao i kroz povezivanje privrednih komora, naučnih instituta i univerziteta postojeću ekonomsku saradnju unapredi - izjavio je Mirović.

- Vojvodina je atraktivna destinacija za nemačke investitore i mi ćemo pomoći da taj trend održimo i unapredimo, ali je i simbol tolerancije i multietničkog života, što potvrđuje nemačka nacionalna manjina koja živi u pokrajini - ocenio je ambasador Šib.

#Igor Mirović

#Tomas Šib

'