AKTUELNO

U prvim reakcijama u regionalnim medijima, svi se uglavnom bave biografijom Ilije Petkovića, i podsećaju na zdravstvene probleme koji su u prethodnih nekoliko dana značajno ubrzali njegov odlazak sa životne scene

Vest o smrti Ilije Petkovića brzo se proširila među ljubiteljima fudbala širom regiona, a i šire. Najuticajniji mediji u Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH i Sloveniji izvestili su o odlasku legendarnog srpskog i jugoslovenskog fudbalera.

U prvim reakcijama u regionalnim medijima, svi se uglavnom bave biografijom nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore, i podsećaju na zdravstvene probleme koji su u prethodnih nekoliko dana značajno ubrzali odlazak sa životne scene stratega koji je nacionalni tim na Mundijal 2006. godine odveo sa prvog mesta kvalifikacione grupe u kojoj su bili Španija i Belgija.

Odlazak Ilije Petkovića ispraćen je i u Švajcarskoj, u kojoj je legendarni fudbaler OFK Beograda započeo internacionalnu trenersku karijeru, kada je 1993. godine preuzeo švajcarski Servet.

Takođe, izraze saučešća porodici nekadašnjeg stratega na zvaničnoj "Tviter" stranici posvećenoj Mundijalima uputila je i FIFA.

#Ilija Petković

#fudbal