AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će sutra zasedati Krizni štab za suzbijanje širenja virusa korona i da će, najverovatnije, biti donete nove mere zbog povećanja broja zaraženih.

Gostujući u emisiji "Hit tvit" koja se emituje na TV Pink Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti "targetirane" na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti "zatvaranja" kakva su bila u martu i aprilu.

Foto: TV Pink Printscreen

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove.

Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice...",

Kaže da će mere biti "targetirane" na mesto koje je "problem", te dodala da je jedan od gradova i Beograd, gde je zaraženo dve trećine u odnosu na čitav broj zaraženih u zemlji.

#Ana Brnabić

#koronavirus

#mere