AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, najavio je večeras da će Kovid bolnica u "Štark areni", za smeštaj obolelih od korona virusa, sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata.

Opremanje bolnice je počelo, a nakon što službe Grada Beograda budu završile svoj deo posla, Vojska Srbije postaviće krevete.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

- Počeli smo nameštanje privremene Kovid bolnice u Beogradskoj areni. Grad Beograd će posao završiti noćas do 05.00 sati da bi posle nas ušla Vojska Srbije sa krevetima. Arena će sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

U novoj privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Prvi pacijenti bi u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već sutra, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Podsetimo, za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se "Arena" pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma. Sada je, međutim, odlučeno da se Sajam rastereti, a da pacijenti budu prebačeni u "Arenu" pošto tokom leta nema većih zakazanih manifestacija.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

#Goran Vesić

#arena

#opremanje