AKTUELNO

Koliko puta ste samo čuli da veličina nije bitna?! Hmmm, sudeći prema najnovijoj studiji, ova izreka daleko je od istine.

Višestruki orgazam predstavlja zadovoljstvo koje muškarac doživi tokom jedne erekcije. Dugo je bio mit da jači pol može da doživi višestruke orgazme - ali seksualni stručnjak Džes O'Rajli otkrila je kako to zaista funkcioniše.

Foto: Pexel

- Dok većinu orgazama prati ejakulacija kod muškaraca, ove prijatne senzacije mogu zapravo biti i bez njih, to se zove suv orgazam - rekla je O'Rajli.

Ona je objasnila da kod muškog orgazma važan pubikokigeus (pubični mišić) koji se nalazi između pubisa i trtične kosti. To je isti mišić koji vam omogućava nadzor nad uriniranjem. Ako muškarac mokri i mora prestati on automatski stiska pubične mišiće i urin se zaustavlja. Po istom principu ovaj mišić može da se koristiti i za odlaganje ejakulacije, pri čemu se preporučuje da bešika tokom polnog odnosa ili masturbiranja bude prazna.

- Stisnite čvrsto na nekoliko sekundi kad osetite da ste blizu orgazma. Kada pustite, možete i dalje doživeti talas orgazmičnog zadovoljstva i neželjenih kontrakcija. Sačekajte dok ne dođete do tačke ejakulativne neizbežnosti da savijete pubični mišić i dišete duboko - dodala je Džes.

#Ljubav

#Orgazam

#Seks