AKTUELNO

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović razgovara je večeras u Novom Sadu sa ambasadora Nemačke Tomasom Šibom o saradnji AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina.

 "Za tri godine od formiranja ove Pokrajinske vlade, učinili smo mnogo na razvijanju,i jačanju naše međuregionalne saradnje, i stvorili sveobuhvatno partnerstvo između AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina, čime smo doprineli jačanju naših bilateralnih odnosa koji su u usponu", kazao je Mirović.

Kakoje saopšteno iz njegovog kabineta, Mirović je podsetio da u AP Vojvodinu ulažu kako velike tako i male porodične kompanije koje ukazuju na dobru klimu za investicije i ulaganja, i dodao da jeza prvih deset meseci ove godine spoljnotrgovinska razmena uvećana za 13 posto u odnosuna prošlu godinu.

Ambasadro Šib je ocenio je da suodnosi Srbije i Nemačke zaista dobri, a posebno su dobri odnosi AP Vojvodne i nemačke pokrajine BadenVirtemberg.

"Naši privrednici prisutni suu AP Vojvodini, i mi želimoda održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo", istakao je Šib.

#Igor Mirović

'