AKTUELNO

Antić smatra da je mržnja prema predsedniku Vučiću od početka jedina politika koju imaju Dragan Đilas i njegovi saveznici.

Optužba Dragana Đilasa da je predsednik Aleksandar Vučić lično odgovoran za smrt svih naših građana od virusa korona je monstruozna izjava iza koje stoji očaj jednog političara kada je postao svestan propasti svoje politike, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić smatra da je mržnja prema predsedniku Vučiću od početka jedina politika koju imaju Dragan Đilas i njegovi saveznici.

"Ovom izjavom ta mržnja je dostigla vrhunac. Nijedan politički cilj ne može da bude opravdanje da predsednika države bilo ko optuži da je odgovoran za smrt svojih sugrađana. U situaciji kada se svi državni organi, vođeni savetima naših najboljih lekara, bore da suzbiju zarazu koja je zahvatila ceo svet, Đilas očajava nad tim što je svojom voljom ostao izvan političkog života Srbije".

Antić dodaje da je Đilasov napor da se vrati u politički život današnjom izjavom prešao sve granice, ne samo političke borbe, već i elementarne ljudskosti.

"Niko razuman ne može da prihvati Đilasove optužbe, niko ozbiljan ne bi mogao ni da pomisli tako nešto, a kamoli da izgovori. Njegov očaj zbog kolapsa njegove politike je samo njegov problem i uređena zemlja, kakva je Srbija, ne sme da toleriše ovakve izlive mržnje. A naročito u trenutku kada su građani s pravom zabrinuti za svoje zdravlje i kada celokupni državni sistem sve svoje snage i svoje znanje koristi da zaštiti svoje građane", zaključio je ministar Aleksandar Antić.

#Aleksandar Antić

#Dragan Đilas