AKTUELNO

Vest da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije odbila da bude angažovana na suzbijanju demonstracija nije isitinita – rekao je za TV Pink ministar odbrane Aleksandar Vulin.

-Reč je o lažnoj vesti. Čitavog dana se vest ponavaljala, a demanti miinistarstva je bio sakriven. Odmah se pričalo kako se navodno vojska pobunila. Glupost je da je neko naredio 63. padobranskoj da izađe na ulicu i bori se protiv naroda. Oni nemaju opremu. Obuku ni ovlašćenje da se bori protiv naroda – naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin prokomentarisao je i vest da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili Z. O. (47) zbog sumnje da je večeras, na protestu ispred Doma Narodne skupštine, nakon svađe nožem zadao ubod u predelu desne noge tridesetdvogodišnjem muškarcu.

-Priroda je ste nasilna, počeki su upadom u Skupštinom. Nasilje rađa nasilje i da će se obračunati među sobom. Da nije bilo korone, bilo bi nešto drugo. Protesti su trebali da se dese u toku izborne noći. Međutim, morali su da sačekaju prvu sledeću priliku, a to je korona. Ovo je pokušaj državnog udara – rekao je ministar Vulin naglašvajući da pokušaj nasilja na ulicama ima za cilj da podeli Srbiju.

#Aleksandar Vulin